Ι.Μ.Καρυστίας: Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε αφ’ εσπέρας Κυριακής 16 Ιουνίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Βρύση Κονιστρών του Δήμου Αλιβερίου… 

– Κύμης όπου και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελλο Βογιατζή Εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβέριου τον Πρεσβύτερο Βασίλειο Καζαντζόγλου Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή καθώς και την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν στον πανηγυρικό εσπερινό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ.Σεραφείμ όπως και αναφέρθηκε με πολλά πνευματικά μηνύματα για την σημασία της Δεσποτικής Εορτής της Πεντηκοστής και στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος.

Εις το αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου < Παναγίτσα> Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτων.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Τριάδος με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στις Κονίστρες με προεξάρχοντα τον Πρωτοπρ Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο ενορίας Μονοδρίου τον Πρωτοπρ Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο ενορίας Διρευμάτων τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ Γεώργιο Βαρσάμο και τον ιεροδιάκονο Αντώνιο Αγγελόπουλο ενώ πολλοί ήταν πιστοί να τιμήσουν την λαμπρά εορτή.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Τριάδος και στα Κριεζά όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό εν συνεχεία στο προαύλειο του ιερού ναού ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απο τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών 《ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΙΕΖΩΤΗΣ》 και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονιστρών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.tilegrafima.gr