Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε απόψε, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, ο πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του , στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Ναύπλιο: Το Λιμενικό Σώμα τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μεσσηνίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο και την τιμή που απολαμβάνει από το πλήρωμα της εκκλησίας, αλλά και στην ξεχωριστή θέση που κατέχει στη συνείδηση των Χριστιανών. “Ο Άγιος Νικόλαος πέραν από προστάτης των Ναυτικών, αποτελεί το στήριγμα των πενήτων και των δοκιμαζομένων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού εκατοντάδες πιστών κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία, αλλά και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και τμήμα λειψάνου του Αγίου.tilegrafima.gr