Επιμνημόσυνη δέηση για τους Αξιωματικούς που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος από τον Λαγκαδά Ιωάννη

Loading...


: Την Κυριακήν, 1η Δεκεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη στο Ύψωμα «Σύνορα» του όρους Βερτίσκου, όπου και ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των τριών θανατοθέντων εν διατεταγμένη υπηρεσία Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνο Μπούρλο, Υπολοχαγό (ΕΜ) Περικλή Μελιδονιώτη και Ανθυπολοχαγό (ΠΖ) Ιωσήφ Κατσάρο.

Το αεροπορικό ατύχημα είχε σημειωθεί στις 27/11/1975, όταν ένα αεροσκάφος τύπου U-17A Cessna, το οποίο είχε απογειωθεί από την 10η Λ.Α.Σ. της Χ΄ Μεραρχίας Πεζικού Σερρών με προορισμό το αεροδρόμιο στο Σέδες Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε και συνετρίβη στο έδαφος, πλησίον της περιοχής των Κρύων Νερών και Β.Δ. του Σοχού, σε υψόμετρο 1078 μέτρων.

Κατά την διάρκεια της συγκινητικής τελετής, παρόντες ήταν, εκπρόσωποι του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και του Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιπροσωπίες των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής του Λαγκαδά και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως του Λαγκαδά, Ανώτεροι και Κατώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, καθώς επίσης και οι κατά σάρκα συγγενείς των τριών πεσόντων ηρώων Αξιωματικών.tilegrafima.gr