Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Αργολίδος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δ΄ Κυριακή των νηστειών 26 Μαρτίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σ και συλλειτουργούντος του .

Κατά την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Αργολίδος προέβει εις του επί οκτώ συναπτά έτη διακόνου Ευαγγέλου Πολυχρονόπουλου. Ο διάκονος με περισσή ευλάβεια διακόνησε όλα αυτά τα έτη την Μητρόπολη Αργολίδος. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο τον Β, τον οποίο διακόνησε μέχρι την εκδημία του. Συνέχισε να υπηρετεί την μητρόπολη Αργολίδος επί του τοποτηρητή μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, καθώς και του νέου .

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μέσα σε κλίμα συγκινήσεως προέβει εις χειροτονία του Διακόνου Ευαγγέλου Πολυχρονόπουλου , σε Ιερέα, τονίζοντάς του πως πάντα πρέπει να παραμείνει διάκονος και να διακονεί με αγάπη. Ο , βαθιά συγκινημένος από το Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την τιμή που του έκανε, τον την οικογένεια του, καθώς και όσους παραβρέθηκαν στην χειροτονία του.

Στην χειροτονία παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης ,οι δήμαρχοι Άργους Δ.Καμπόσος, Ναυπλίου Δ.Κωστούρος, οαντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης , η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, ο αντιδήμαρχος Άργους Δ.Κρίγγος, δημοτικοί σύμβουλοι από το Αργος και το Ναύπλιο, και πάρα πολύς κόσμος.

Διαβάστε εδώ:  «Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα» - Παρουσίαση του έργου του Μητροπολίτη Αργολίδας (ΦΩΤΟ)

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο με τον , τέλεσαν το τετραετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου του Β΄.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος (κατά κόσμον Δαμιανὸς Παχὴς) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής (1932). Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στις 7.10′ το πρωί, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄, έφυγε από την ζωή για την αιωνιότητα, σε ηλικία ογδόντα ενός ετών.