Χειροποίητη κατασκευή λάρνακας του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Αθήνα θα μεταφερθεί από την Βενετία τον Μάιο για πρώτη φορά στην ιστορία, , μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

«Θα φέρουμε και το Τίμιο Ξύλο με ένα σύνθημα: Αναδεικνύουμε την πνευματική ταυτότητα της Ευρώπης, διότι Ευρώπη χωρίς την χριστιανική παράδοση και πίστη που την οικοδόμησε, δεν δύναται να υπάρξει» είπε χαρακτηριστικά ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής.

, που διοικεί τον αρχαιότερο εκκλησιαστικό οργανισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αποστολική Διακονία που φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής τόνισε πως «Εάν σήμερα στην Ευρώπη πληρώνουμε ένα τίμημα, είναι γιατί ξεχάσαμε ότι ακριβώς αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Χριστό μας και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επισκόπου Φαναρίου, το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου 2017.

Η χειροποίητη κατασκευή της λάρνακας ανατέθηκε στην εταιρεία , η οποία, σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί για την τιμή που της έγινε και την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία μας, σας ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της ανάθεσης και χειροποίητης κατασκευής της λάρνακας που θα τοποθετηθεί το

Η ειδική αυτή κατασκευή κατασκευάστηκε από την μετά από την σύμφωνη γνώμη του γενικού διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, .

Η κατασκευή της είναι χειροποίητη και μοναδική.

Το υλικό κατασκευής είναι ο ορείχαλκος, επάνω στον οποίο υπάρχουν χειροποίητα ανάγλυφα σκαλίσματα με παραστάσεις. Έχει μήκος 175cm, πλάτος 58cm και ύψος 50cm. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν περίπου 16 μέτρα ορειχάλκινου σωλήνα μασίφ, 22 μέτρα ορειχάλκινης ταινίας, ειδικά διαμορφωμένης και σχεδιασμένης και περισσότερες από 100 πέτρες κολλημένες σε ειδικά διαμορφωμένα χειροποίητα καστόνια.

Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την τιμή που έκανε με την ανάθεση αυτού του έργου στην εταιρεία μας».