Αντίγραφο Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέου στη Ρωσία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κατόπιν αιτήματος και παραγγελίας του Ιδρύματος « Άγιος Απόστολος Ανδρέας» της και ύστερα από ευλογία του , οι ευλαβέστατες Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών, αγιογράφησαν με προσευχή και νηστεία την ιερά Εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, πιστό αντίγραφο της Εικόνος του Πρωτοκλήτου που φυλάσσεται στο Νέο Ιερό Ναό του, στην Πάτρα.

 

Η εικόνα παρουσιάζει στο κέντρο τον Απόστολο Ανδρέα ένθρονο και γύρω από την πανσεβάσμια μορφή του, σκηνές από την ζωή του, την διδασκαλία του και το μαρτύριό του.

Το πρωτότυπο της εικόνος έχει ιστορηθεί από τον Ιερομόναχο Μακάριο από την Γαλάτιστα της Μακεδονίας, το έτος 1846 και είναι προσφορά στον Ιερό Ναό, των αυταδέλφων Γεωργίου και Νικολάου Κώνστα Τζώρτζη εκ Μακρινίτζης, όπως αναγράφεται στην αφιερωματική επιγραφή.

Την εικόνα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος « Άγιος Απόστολος Ανδρέας» της Μόσχας και μέλη του Ιδρύματος ως και οι υπεύθυνοι του γραφείου του Ιδρύματος στην Ελλάδα, το απόγευμα της 30ης Νοεμβρίου 2016, ημέρα της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Διαβάστε εδώ:  Η Πάτρα τίμησε τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο Καθολικό της Μονής ετελέσθη Δέησις υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ωμίλησε κατάλληλα. Εν συνεχεία προσεφέρθη κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, όπου απηύθυνε χαιρετισμό η Ηγουμένη Μαριάμ και αντιφώνησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Η εικόνα με λιτανευτική πομπή μετεφέρθη έως και τα πρόπυλα της Μονής, όπου παρεδόθη στα μέλη του Ιδρύματος, για να μεταφερθή στη πρωτεύουσα της Ρωσίας Μόσχα και να προσκυνήται από τους εκεί αδελφούς μας.

Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι η ιερά αυτή εικόνα θα είναι ένας ακόμη πνευματικός σύνδεσμος της Αποστολικής πόλεως των Πατρών και της Ορθοδόξου Ελλάδος γενικώτερα, με την ομόδοξη χώρα της Ρωσίας.

 

20161130_175649-1 20161130_175743-1 img_0421-1 img_0426-1