ΑΣΩΠΙΑ: Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ασωπίας Θηβών, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων του Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου Κυριαζή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, και του Πρεσβυτέρου Ιερωνύμου Μανωλόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού.
Στην ομιλία του, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κυριαζής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Κατσέλη στην τοπική Εκκλησία της Ασωπίας.
Παράλληλα, μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Κατσέλη.
Ο μακαριστός κληρικός διακόνησε επί 58 έτη στις ενορίες του Καπαρελίου και, στη συνέχεια, της γενέτειράς του, Ασωπίας, όπου παρέμεινε έως την εκδημία του.
Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης






















