Το 10ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας βάφτισε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το 10ο παιδί του ζεύγους Μιχαήλ και Πλουμιστής Τσακιρίδη βάπτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη.

Ο νεοφώτιστος πήρε το όνομα του σύγχρονου αγίου της εποχής μας, οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την πολύτεκνη οικογένεια και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Εκκλησία μας υποδέχεται ένα νέο μέλος ,το μικρό Πορφύριο. Ο οποίος πολιτογραφείται από σήμερα στα δημοτολόγια της Πολιτείας και κυρίως στα δημοτολόγια του Ουρανού.

Η πολιτογράφηση στη Βίβλο του Ουρανού για να γίνει πραγματικότητα προϋποθέτει άσκηση και κοινωνία με το Χριστό. Ο Πορφύριος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδος, μυρώθηκε, χρίσθηκε. Η Εκκλησία τον προίκισε με τα δώρα του Αγίου Πνεύματος και τον κατέστησε έτσι ικανό να αντιμετωπίζει τις μεθοδείες του πονηρού εχθρού και να κατάγει νίκες υπέρ της αγάπης του Χριστού».

Παρών στην τέλεση του Μυστηρίου της Βάπτισης ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

1016.jpg
1116.jpg
116.jpg
1216.jpg
1316.jpg
216.jpg
316.jpg
416.jpg
516.jpg
5160.jpg
616.jpg
716.jpg
816.jpg
916.jpg


Ετικέτες