Το Ναύπλιο γιορτάζει την Αγία Τριάδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014, είναι η εορτή του Αγίου Πνεύματος, όπου πανηγυρίζει όλως ιδιαίτερος ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την παραμονή 8 Ιουνίου 2014, εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπουλέση. 

 Στην συνεχεία μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος παιανιζούσης της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων. Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός , ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Σιδέρης και Γ. Λαπαθιώτη , ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου Χ. Γ ραμματικόπουλος , η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά κα. 

Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς και Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος(Μέρμπακα). Την παραμονή Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 εψάλει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος , χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου ,βοηθού επισκόπου του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος ,παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της νέας Κίου. Κατά τον εσπερινό έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Παναγιώτη Κωστόπουλου. Το παρών τους έδωσαν, ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, ο υφιπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β.Σιδέρης και Α. Πουλάς, δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 Ετικέτες