Το Διδυμότειχο τίμησε την Εορτή της 28ης Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κατάνυξη και ευλάβεια αλλά και εθνική υπερηφάνεια ο ακριτικός λαός του Διδυμοτείχου εόρτασε τη διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου καθ’ όσον πανηγυρίζει ο περικαλλής Καθεδρικός Ναός της πόλεως, ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι της Παναγίας της Ελευθερωτρίας.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, εκ της Εκκλησίας της Κρήτης, πλαισιούμενος από το Θεοφ. Επίσκοπο Χρυσουπόλεως κ. Κωνσταντίνο, Ιεράρχη του παλαιφάτου Πατριαρχείου της Αντιοχείας και Ηγούμενο της εν Λιβάνω Πατριαρχικής Μονής Προφ. Ηλιού Σουάγια, και από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό.

Τη Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυρ. Γεροντόπουλος, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Αντ. Βιτετζάκης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι των φορέων και άλλοι επίσημοι.

Μετά τη Δοξολογία εψάλη Τρισάγιο στο Ηρώο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μεγαλειώδης μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας σε δήλωσή του ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και σημείωσε ότι η θρησκευτική και εθνική αυτή εορτή επιβεβαιώνει τη ζωντανή παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή των χριστιανών, που μας ελευθερώνει από τά πάθη και την αμαρτία, και στη ζωή του Γένους, που το σκεπάζει, το προστατεύει και το ελευθερώνει από του εχθρούς της Πατρίδας.

28didymoteixo.jpg
28didymoteixo1.jpg
28didymoteixo2.jpg
28didymoteixo3.jpg
28didymoteixo4.jpg
28didymoteixo5.jpg
28didymoteixo6.jpg
28didymoteixo7.jpg
28didymoteixo8.jpg
28didymoteixo9.jpg
28didymoteixo10.jpg
28didymoteixo11.jpg
28didymoteixo12.jpg


Ετικέτες