Πατρών Χρυσόστομος: «Στις δύσκολες ώρες η Ελλάδα είχε πάντοτε βοηθό το Θεό» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην πόλη των Πατρών η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, ετελέσθη πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία των Αρχών της πόλεως, της Περιφερείας, του Στρατού κ.λ.π.

Την Κυβέρνηση εξεπροσώπησε, ο πατρινής καταγωγής, Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΤ, κ. Νικόλαος Μαντζούφας.

Μετά την Δοξολογία ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο της Ελευθερίας, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης(Όλγας) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και κατετέθησαν στέφανοι. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Κοτοπούλης.

Ακολούθησε παρέλαση, επί της οδού Αγίου Ανδρέου , των Μαθητών, Φοιτητών, Σωματείων, Οργανώσεων, και των Στρατιωτικών Σωμάτων.

Στο μήνυμα που απηύθυνε από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Από την πνευματική κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προσκυνητώς και ευγνωμόνως ατενίζομε τους Ήρωες και Μάρτυρες που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, κραυγάζοντας μαζί με όλο τον Ελληνισμό όπου γης, το ΟΧΙ στον φασισμό και στις σιδερόφρακτες στρατιές των ξένων εισβολέων και προσβλέπομε με αισιοδοξία στο μέλλον της Πατρίδος μας, το οποίο κρατάνε στα χέρια τους τα παιδιά μας που παρελαύνουν σήμερα με καμάρι ενώπιόν μας, κρατώντας υπερήφανα την Ελληνική Σημαία.

Η Ελλάδα πάντοτε, κυρίως όμως στις δύσκολες ώρες, έχει βοηθό της τον Θεό, Υπέρμαχο Στρατηγό την Υπεραγία Θεοτόκο και ευρίσκει την δύναμη, έστω και αν προς καιρόν έχει λυγίσει από το βάρος των δυσχερειών και των κρίσεων, να υψώνη το ανάστημα ενώπιον οιουδήποτε επιδρομέως και με ενότητα πνεύματος και ψυχής, πίστη στον Θεό και αποφασιστικότητα να προσφέρη ακόμα και το αίμα των παιδιών της, αν χρειαστεί, για την προάσπιση της Ελευθερίας, που είναι δώρο του Θεού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τιμής και του πολιτισμού.

Ευχόμεθα τα ζώπυρα του Γένους μας που οδήγησαν τα παιδιά της Ελλάδος, στη νίκη του ‘ 40, να πλημμυρίζουν και τις καρδιές των σημερινών Ελλήνων, ώστε με θάρρος και αποφασιστικότητα να αντιστέκονται εναντίον κάθε μορφής επιβουλής, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή…

Αδελφοί μου, κρατείστε ψηλά το κεφάλι και έχετε ακμαίο και αγωνιστικό φρόνημα, ως Έλληνες πραγματικοί και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, εμπνεόμενοι από τα κλέα ανδρών Ηρώων της ενδόξου Πατρίδος μας…».

28patra.JPG
28patra1.JPG
28patra2.JPG
28patra3.JPG
28patra4.JPG


Ετικέτες