Πάνδημη συμμετοχή κόσμου στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως και συμπροσευχουμένων εκατοντάδων πιστών που ήρθαν να προσκυνήσουν την χάρη της Αγίας.

«Όταν δοξάζουμε τον Θεό, τότε και εμείς δοξαζόμαστε από Εκείνον», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του.

Είπε συγκεκριμένα: «Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να δοξάζει καθημερινά με την ζωή της τον Θεό και τον ίδιο ακόμα τον Χριστό. Και όταν ο Κύριος έφυγε από αυτόν τον κόσμο η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή συνέχισε να δοξάζει και να διακονεί τον Χριστό με την διακονία την οποία πρόσφερε στους άλλους ανθρώπους. Και διακονία δεν είναι μόνο να δώσουμε μία ελεημοσύνη ή οτιδήποτε άλλο, αλλά και το να πούμε ένα καλό λόγο, να επισκεφτούμε έναν ασθενή, να πούμε ένα λόγο παρηγοριάς, να κάνουμε το πρόβλημα του άλλου δικό μας και να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να βρούμε λύση και διέξοδο στο πρόβλημα αυτό.

Για να μπορέσουμε και εμείς με τη σειρά μας να διακονήσουμε τον Κύριο μας, πρέπει να στρέφουμε πάντα τον εαυτό μας σε ταπείνωση, να μιμηθούμε το παράδειγμα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και όταν ακόμα τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένουμε να κάνουμε υπομονή και να προσευχόμαστε στον Θεό».

2207prosk.jpg
2207prosk1.jpg
2207prosk2.jpg
2207prosk3.jpg
2207prosk4.jpg


Ετικέτες