Ο Πύργος Ηλείας τίμησε το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου(ΦΩΤΟ)

Loading...


Εορτάστηκε με Θρησκευτική ευλάβεια και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, (το οποίο ανήκει στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στον Πύργο), το Γενέθλιο του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Του τελευταίου και μεγαλυτέρου εκ των Προφητών, ο οποίος αξιώθηκε της μεγαλύτερης τιμής από κάθε άλλο άνθρωπο στον κόσμο δηλαδή να Βαπτίση τον ίδιο τον Δεσπότη Ιησού Χριστό καθιστώντάς τον, έτσι ως την μεγαλύτερη μορφή της Εκκλησίας μας, κατά την αψευδή μαρτυρία του Ιησού Χριστού. Το απόγευμα της Τρίτης ετέλεσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Βασιλείου Λαγκαδινού Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Κυριακής Πύργου και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.

Το Πρωΐ της Τετάρτης τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου μετ’ αρτοκλασιών και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Εφημερίου. Κατά τις Ιερές ακολουθίες προσήλθε ευάριθμος αριθμός φιλακόλουθων και φιλέορτων χριστιανών εκ της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και εκ της Πόλεως του Πύργου, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιωάννου, ο οποίος υπήρξε δώρο θεού και καρπός επίπονης και επίμονης προσευχής των γονέων του Ζαχαρίου και Ελισάβετ, οι οποίοι ήσαν άνθρωποι στολισμένοι με πολλές αρετές, με φόβο Θεού, με δικαιοσύνη, ευλάβεια και σωφροσύνη τηρώντας επιμελώς τις εντολές του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά όσους προσήλθαν στις Θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις προς τιμήν εκείνου που όχι μόνο βάπτισε στα νερά του Ιορδάνη τον Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και προετοίμασε τον δρόμο του ερχομού Του, κηρύσσοντας μετάνοια στον κόσμο και δίνοντας το παράδειγμα της ασκητικής ζωής του. Ευχήθηκε δε καλό και ευλογημένο καλοκαίρι κοντά στο Θεό και την Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει παράλληλα όσους κοπίασαν για τον καθαρισμό και ευτρεπισμό του Ιστορικού αυτού Ναϋδρίου, το οποίο ανάγεται από τους χρόνους της Τουρκοκρατίας στον Πύργο.

2406prodr.jpg
2406prodr1.jpg
2406prodr2.jpg
2406prodr3.jpg
2406prodr4.jpg
2406prodr5.jpg
2406prodr6.jpg
2406prodr7.jpg
2406prodr8.jpg
2406prodr9.jpg
2406prodr10.JPG
2406prodr11.JPG


Ετικέτες