Μητρ. Κυδωνίας: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος μας δείχνει το σημείο εκείνο της καθαρότητος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ευλάβεια και δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο μεγάλος πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Σκινέ Κυδωνίας στα Χανιά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, και συμπροσευχουμένων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Νικολάου Χαροκοπάκη, του Πρωτ. Γεωργίου Φραντζεσκάκη, του οικείου εφημερίου Πρεσβ. Νικολάου Λαδόπουλου, του Πρεσβ. Εμμανουήλ Σκαλίδη και του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στα μηνύματα που μας δίνει.

«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος μας δείχνει το σημείο εκείνο εκείνο της καθαρότητος, το οποίο χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος για να μπορέσει να ζήσει μία ζωή απαλλαγμένη από την φθορά και την αμαρτία.

Όσο περισσότερο έχουμε πνευματική ζωή και αγαπούμε τον Χριστό, προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τα βήματα του και την ζωή του, τόσο περισσότερο έχουμε ευεργεσίες από τον Θεό και τόσο περισσότερο μαρτυρούμε το όνομα του Θεού και στους άλλους ανθρώπους.»

 

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κυδωνίας απένειμε το οφίκιο του Πνευματικού στον π. Νικόλαο Λαδόπουλο, έναν καταξιωμένο κληρικό, όπως ανάφερε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διακονεί με αγάπη πολλά χρόνια την Εκκλησία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες