Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κομοτηνής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο το απόγευμα, 26η Ιουλίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων παρέστη συμπροσευχόμενος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μικρού Κρανοβουνίου, όπου εχοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Μητρόπολη Κομοτηνής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγον και συνεχάρη τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχών και της φιλαρμονικής του Δήμου Κομοτηνής εσχηματίσθη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνος του Αγίου εις τας πέριξ του Ιερού Ναού οδούς.
Την Κυριακή, 27η Ιουλίου 2014, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος εκήρυξε τον Θείον λόγον και ευχήθηκε επικαίρως στον εορτάζοντα ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές των προσελθόντων Μητροπολιτών: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, καθώς και των τοπικών αρχόντων, ως και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.Ετικέτες