Γλυφάδας Παύλος: Οι Ιεροί Ναοί δεν είναι εκλογικά κέντρα

Loading...


Νέα παρέμβαση με πολιτικό περιεχόμενο από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας. Ο κ. Παύλος μετά τον πρόσφατο «εξάψαλμο» στους δημοτικούς άρχοντες επανήλθε χθες με ανακοίνωση με την οποία πάντως επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση της Εκκλησίας όσον αφορά στον επερχόμενο προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λέει μάλιστα πως «Οι Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεώς μας, δεν είναι προεκλογικά κέντρα ή εφαλτήρια πολιτικών επιδιώξεων»…. Μιλάει ακόμη για το κοιμητήριο αλλά και για τις επιθέσεις εις βάρος του.  

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, εξ αφορμής της καταθέσεως στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της υπ΄ αριθμ. 1113/142 τροπολογίας, επί του άρθρου 11 του σχεδίου Νόμου «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  δηλώνει τα ακόλουθα:

α) Η περίοδος της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων πολιτικών, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Ευρωβουλευτών, δεν προσφέρεται για σπορά διενέξεων  μεταξύ του πονεμένου και σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας
.
β) Η διοικούσα Εκκλησία παραμένει μακρυά από κάθε πολιτική εκμετάλλευση θεμάτων, που σχετίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο με το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

γ) Οι Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεώς μας, δεν είναι προεκλογικά κέντρα ή εφαλτήρια πολιτικών επιδιώξεων, αλλά τόποι όπου συναθροίζονται οι πιστοί σε κοινωνία αγάπης, ως αδέλφια, με ενότητα και ειρήνη.

δ) Οποιαδήποτε απόφαση για το Κοιμητήριο της Γλυφάδας, στα όρια της Τερψιθέας, εφ΄ όσον θα είναι τελεσίδικη, θα γίνει πλήρως αποδεκτή, είτε εξυπηρετεί, είτε όχι, την ποιμαντική φροντίδα μας για ταφή των κεκοιμημμένων αδελφών μας, όπως αυτή εκδηλώθηκε προ τριετίας.

ε) Οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας, είναι συνήθως γενικοί και πολλές φορές ευέλικτοι, γι’ αυτό και μέχρι να τεθούν σε ισχύ, οφείλουμε να μην εξάγουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά να περιμένουμε με υπομονή, την πλήρη εφαρμογή τους.

στ) Οι επιθέσεις και οι λασπολογίες κατά του Μητροπολίτου, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, είναι καταδικαστέες και αποβλέπουν μόνο στην όξυνση του προεκλογικού κλίματος και της ψηφοθηρίας.

ζ) Έργο της Εκκλησίας, είναι η ποιμαντική φροντίδα των ανθρώπων, η αναζήτηση της αλήθειας και η μαθητεία όλων μας  στο πρόσωπο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού, η οποία μας οδηγεί στη χαρά της αιωνιότητας.Ετικέτες