Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σέλτσο(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ιστορική Μονή του Σέλτσου παραβρέθηκε και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Αρτης κ. Ιγνάτιος επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και των εκδηλώσεων για την ηρωική πτώση των Σουλιωτών.

Το πρωί στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση για τα 250 γυναικόπαιδα που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας πέφτοντας από το βάραθρο του «Πέτακα», αρνούμενα να ζήσουν υπό τον τουρκικό ζυγό.

Παρουσία των τοπικών Αρχόντων και της Στρατιωτικής ηγεσίας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους, Κλήρο, Άρχοντες και λαό να μαθητεύσουμε στη θυσιαστική και αγωνιστική διάθεση των προγόνων μας, οι οποίοι είχαν ως βάση της ζωής τους υψηλά ιδανικά και αξίες για τα οποία δεν έκαναν κανένα συμβιβασμό και ουδέποτε τα διαπραγματευόταν. Το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ κυριαρχούσε στη ζωή τους. Πάνω από όλα όμως έθεταν την πίστη τους στο Θεό, στους Αγίους και την Εκκλησία. Γι’αυτό γέμισαν την ύπαιθρο και τα κακοτράχαλα βουνά της πατρίδας μας με Εκκλησιές και Μοναστήρια, καθιστώντας τα πνευματικές εστίες και ορμητήρια ηρωικών αγώνων. 

 

 

 

 Ετικέτες