Το Αναγνωστήριο Αγιάσου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Loading...


Το αναγνωστήριο Αγιάσου επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου παιδιά με σαντούρια είχαν ετοιμάσει μία εκδήλωση προς τιμήν του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την εκδήλωση ξεναγήθηκε στους χώρους του αναγνωστηρίου, του θεάτρου, αλλά και του λαογραφικού μουσείου. Συνομίλησε με τους μαθητές του αναγνωστηρίου και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μουσικές εκδηλώσεις που ετοιμάζουν. Στις 23 Αυγούστου 1980 γίνεται η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Λαογραφικού μουσείου σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Δήμο και στις 13 Αυγούστου 1988 γίνεται η τελετή εγκαινίων του.  Το κτήριο έχει κτισθεί σύμφωνα με τα παραδοσιακά οικιστικά πρότυπα της Αγιάσου και εναρμονίζεται με τη γραφικότητα του τοπίου. Στους χώρους του μουσείου εκτίθεται πλούσιο λαογραφικό υλικό, όπως παλιά κλειδιά, αντικείμενα γεωργικής χρήσης, τοπικές φορεσιές, υφαντά , κεντήματα , κεραμικά , είδη ξυλοτεχνίας και μεταλλοτεχνίας, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr