Ο επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνάντηση εργασίας με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Π είχε ο Γενικός Διευθυντής της «» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Η ολλανδική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Αιδεσιμολογιώτατο Δρ. René de Reuver, επικεφαλής Γενικό Γραμματέα της Γενικής Συνόδου της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας, τον κ. Laurens den Dulk, Υπεύθυνο Φυσικών Καταστροφών, και την κ. Geesje Werkman, Υπεύθυνη Προσφυγικών Θεμάτων.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο την ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα και τις πολλαπλές συνέπειες τους τόσο για την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη γενικότερα.

Η ολλανδική αντιπροσωπεία εξέφρασε τις εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις, που απεκόμισε από την οργάνωση του φιλανθρωπικού έργου, που επιτελείται από την «Αποστολή» και γενικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας συνάμα την ετοιμότητά της να συνεχίσει κοινά προγράμματα με την «Αποστολή» σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες.

αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της ευρωπαϊκής οικογένειας, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της χριστιανικής αγάπης και αρωγής ως παραδείγματος αλληλεγγύης στην Ευρώπη.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε προγράμματα και δράσεις της «Αποστολής».

3009dim.jpg
3009dim1.jpg