Νεκταρία Καρατζή και Β.Τσαμπρόπουλος συγκλόνισαν τον Αρχιεπίσκοπο

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Του Γιώργου Θεοχάρη
Θεός και μουσική, η Νεκταρία Καρατζή και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος μας ταξίδεψαν χτες σε άλλους κόσμους σαν να ένωσαν τα ουράνια με τα επίγεια, τον δημιουργό με την τέχνη της μουσικής. Σήμερα μαύρος ουράνος, σήμερα μαύρη μέρα…. τραγούδησε χωρίς την υποστήριξη ορχήστρας, η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια, Νεκταρία Καρατζή, ενώπιον του ο οποίος μόνο που δε δάκρυσε στο άκουσμα της εκπληκτικής φωνής της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, όπου ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, ομίλησε με θέμα: «Η έννοια και η ύπαρξη, ο μουσικός και η δημιουργία».

Σε κάθε ομιλία, συνόδευε με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου, η διεθνώς καταξιωμένη υμνωδός και ερμηνεύτρια του αρχέγονου και ιερού βυζαντινού μέλους, Νεκταρία Καραντζή

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά το τέλος της εκδήλωσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού π. Λάμπρο Ανδρεάκη, αλλά και όλους τους συντελεστές και ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχα έργα και σε άλλες ενορίες. Ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα τονίζοντας πως «Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Γιόρταζαν οι Εβραίοι το πέρασμα, την φυγή από την Αίγυπτο, δηλαδή από την σκλαβιά στην ελευθερία, από το θάνατο στην ζωή, από το σκοτάδι στο φως. Σήμερα νοσταλγούμε αυτά τα πράγματα. Θέλουμε την ζωή, το φως, την ελευθερία και την Αλήθεια» και ευχήθηκε να βοηθήσουμε όλοι ώστε αυτό το πέρασμα να γίνει από όλους μας.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, βουλευτές, πολιτικοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, κλήρος και λαός.tilegrafima.gr