Κύπρου Χρυσόστομος: Επιτέλους κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή

Loading...


Λευκωσία: Είναι απαίτηση του λαού, δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, να σταματήσουν οι κλεψιές και οι απάτες, η εξέταση αυτών των υποθέσεων να γίνει σε βάθος και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και κάποιοι, επιτέλους, πρέπει να πάνε φυλακή.

Κληθείς, στο προαύλιο της εκκλησίας Φανερωμένης της Λευκωσίας, να σχολιάσει τα όσα αποκαλύπτονται για εμπλοκή και για χρηματισμό διαφόρων προσώπων στην υπόθεση αγοράς τεμαχίου τουρκοκυπριακής γης από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «θα πρέπει η Πολιτεία να φανεί πολύ αυστηρή» και «αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει».
«Δεν είναι εύκολο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, «να καταδικασθεί κανείς με αυτήν τη νομοθεσία που υπάρχει», όμως «υπάρχει και η παροιμία που λέει ότι εκείνος, που ξέρει να κλέβει, ξέρει και να χώνει».

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι δύσκολο να πάει κανείς στη φυλακή, αλλά πρέπει η εξέταση να γίνει σε βάθος και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, διότι, επιτέλους, κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή».

«Αυτή είναι η απαίτηση του λαού η καθολική και αυτό το κακό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, προσθέτοντας πως «πρέπει να σταματήσουν οι κλεψιές, να σταματήσουν οι μίζες, για να μπορέσει, επιτέλους, αυτός ο λαός να πάει μπροστά και αυτός ο τόπος να παραμείνει ελληνικός κα χριστιανικός και να είναι η παντοτινή πατρίδα αυτού του λαού».