Ηλείας Γερμανός: «Οι Έλληνες θέλουμε ηθική και υλική στήριξη»

Loading...


Συγχαρητήρια επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Κώστα Γκιουλέκα, για την απάντηση που έδωσε στις απαράδεκτες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, απέστειλε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Έλαβα γνώσιν της Δηλώσεώς σας στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων περί διατηρήσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία της Πατρίδας μας, ως έχει μέχρι σήμερα, έναντι της απόψεως της κ. Ρεπούση, Βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ, η οποία εζήτησε την κατάργησί του, και θέλω εγκάρδια να σας συγχαρώ δια την στάσιν σας αυτήν.

Κύριε Υπουργέ,
Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, οι Έλληνες θέλουμε ηθική και υλική στήριξι. Αυτήν προσφέρει η Ορθοδοξία 2000 τώρα χρόνια. Γι’ αυτό και οι Έλληνες από τους χρόνους του Ιησού Χριστού την αποδέχθηκαν και την ακολούθησαν, δια τούτο και εμεγαλούργησαν.

Με συγχαρητήριες ευχές και εκτίμησι

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ»

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στις 5.9.2013, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, παρενέβη στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δηλώνοντας :

«Το Σύνταγμά μας, προστατεύει την ανεξιθρησκία και ορίζει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει. Ταυτόχρονα όμως ορίζει σαφέστατα στο άρθρο 3 ότι “η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”. Μόνο η διδαχή μιας θρησκειολογικής μελέτης, της συγκριτικής μελέτης των Θρησκειών, δεν επιτελεί τον σκοπό του άρθρου 16 του Συντάγματος που, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι σκοπός της Παιδείας είναι η ανάπτυξη και “της θρησκευτικής συνείδησης των πολιτών”.

Επομένως, σύμφωνα με την άποψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλώς συνεχίζεται η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών με αυτό τον τρόπο. Με την παράλληλη μελέτη άλλων θρησκειών αλλά και την απαραίτητη βαρύτητα στην επικρατούσα θρησκεία των Ελλήνων».Ετικέτες