Φίλης για θεολόγους: Είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα νέα προγράμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Δεν θα ανεχθούμε ως φαινόμενα παρενόχλησης της . Παρακαλώ κι εσείς στο βαθμό που αντιληφθείτε έστω και περιθωριακά τέτοια ζητήματα, υπηρεσιακά να τα ανακοινώσετε «.

Την παραπάνω έκκληση απηύθυνε ο , προς τους Σχολικούς Συμβούλους, στη χθεσινή ενημέρωση για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφερόμενος σε όσους εκπαιδευτικούς αρνούνται να εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

“Δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε διοικητικού ή άλλου τύπου αποφάσεις , αλλά είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που έχει εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας”, είπε ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε: “ Ούτε να αρνούνται, ούτε να κάνουν του κεφαλιού τους. Διότι αλλιώς δεν υπάρχει εκπαίδευση. Υπάρχει κατ’ οίκον διδασκαλία ή άλλα πράγματα”.

Σχόλια :
1. Προς το παρόν θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Υπουργό την Γνωμοδότηση του Επιτίμου Προέδρου Εφετών κ. Απόστολου Βλάχου σύμφωνα με την οποία «οι διδάσκαλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Θεολόγοι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα να αρνηθούν την εκτέλεση των παραπάνω αντισυνταγματικών και παρανόμων Υπουργικών Αποφάσεων» (δηλ. των νέων Προγραμμάτων Σπουδών). Δεν την διάβασε ο ίδιος και οι Σύμβουλοί του; Προς τι οι απειλές;

2. Αναμένουμε την δημοσίευση του βίντεο της σημερινής ημερίδας των Σχολικών Συμβούλων Θεολόγων και Δασκάλων όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του. Παρακαλούμε χωρίς μοντάζ και περικοπές. Διότι όπως μαθαίνουμε στην ημερίδα ακούστηκαν πολλά και διάφορα άκρως… ενδιαφέροντα!