Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να παραμείνει η Κυριακή αργία

Loading...


Με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Συνοδικό Μέγαρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Βρούτση και την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου κ. Άννα Δελαπόρτα και τόνισε: «με χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στο υπουργείο σας», ενώ ο Υπουργός απάντησε πως «το υπουργείο με όλες του τις δομές είναι σε προσπάθεια να είναι κοντά στην κοινωνία στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και φυσικά να σταθεί αρωγός κοντά στην Εκκλησία».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως συζητήθηκε το ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία μέχρι σήμερα και τόνισε ότι «το εκτιμούμε ιδιαίτερα, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαβιώνει ο Ελληνικός λαός. Ως υπουργείο εργασίας είδαμε τρόπους και διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε αυτό το έργο, μέσα από κοινοτικούς πόρους, τα συσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, την στέγη αστέγων. Όλα αυτά για το υπουργείο Εργασίας ανοίγουν και θα βοηθησουν την Εκκλησία να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περισσότερο ενεργητικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία. «Έχουμε όμως ανάγκες κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και χέρια εργατικά» τόνισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε «πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ηθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτόν το στόχο το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εμπορικό ωράριο τις Κυριακές ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αντίθεσή του, τονίζοντας πως «ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας. Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;»