Παραίτηση Καλαντζή ζήτησε ο Άρης με αφορμή τα περί δημοψηφισμάτων για τις Εκκλησίες

Loading...


«Δεν τον έχει παραιτήσει ακόμη ο κ. Αρβανιτόπουλος;» αναρωτήθηκε στην εκπομπή ΕΥΘΕΩΣ του ΣΚΑΙ για τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος δίνοντας συνέχεια στην πρόσφατη αντιπαράθεση με αφορμή την πρόταση του δεύτερου για δημοψήφισμα για το τέμενος και κατόπν για τη δήλωση Καλαντζή περί δημοψηφισμάτων κα ιγια τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. «Γραμματέας Θρησκευμάτων ζητάει να γίνεται δημοψήφισμα για τις εκκλησίες και είναι ακόμη στη θέση του. Όταν το Σύνταγμα μιλάει για την κυρίαρχη θρησκεία» αναρωτήθηκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος εκφράζοντας την οργή του. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβασή του  στην πρωινή εκπομπή του ΑΡΤ «Πρωινή Αρτηρία».

«Ήταν απρέπεια του Γενικού, έπρεπε να δείξει τουλάχιστον λίγο σεβασμό. Ο τρόπος που έθεσε το ερώτημα «τι θα πουν οι χριστιανικές ορθόδοξες εκκλησίες» τον θέτει εκτός πλαισίου. Είσαι Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και δεν μπορεί να λες τέτοια πράγματα. Εγώ και η Μαριέττα Γιανάκου ήμασταν οι μοναδικοί που παλέψαμε για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα, όταν οι άλλοι συνωστίζονταν στην ουρά για να γίνουν αρεστοί στο μακαριστό Χριστόδουλο». Απορώ πως ο κύριος Αρβανιτόπουλος τον κρατάει ακόμα στη θέση του» είπε εκνευρισμένος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος κράτησε μανιάτικο και το «άδειασμα» που του έκανε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε πως «ο υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει κατανοήσει(ακόμα) ότι η πλειοψηφία δεν αποφασίζει για τα δικαιώματα των μειοψηφιών».

«Τότε να καταργήσουμε τις πλειοψηφίες!» απάντησε μέσω της εκπομπής ο υποψήφιος δήμαρχος. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διευκρίνισε πως δεν είναι εναντίον της κατασκευής τζαμιού αλλά εναντίον του χώρου που επελέγη, καθώς θεωρεί ότι ο Βοτανικός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για ένα κέντρο της πόλης που ήδη ασφυκτιά.

 Ετικέτες