Ο Πούτιν τόνισε το ρόλο του Δούκα Βλαδίμηρου στη δημιουργία ενός ενιαίου ρωσικού κράτους

Loading...


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι η σημασία της εορτής του Εκχριστιανισμού των Ρως και της μνήμης των 1000 χρόνων της αποβίωσης του Αγίου Ισάξιου Μεγάλου Δούκα Βλαδίμηρου είναι ανεκτίμητη, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Εγκαινιάζοντας τη δεξίωση στο Κρεμλίνο προς τιμή αυτών των γεγονότων, ο Πούτιν τόνισε ότι ο Μεγάλος Δούκας Βλαδίμηρος που εκχριστιάνισε τη Ρως, με την πράξη του τούτη οδήγησε τους λαούς στην απόκτηση της πίστης και ενός πνευματικού στηρίγματος.

Κατά τη γνώμη του, αυτά τα γεγονότα στάθηκαν «κύρια στροφή στην ιστορία του κράτους και του πολιτισμού «.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι αυτή η γιορτή σήμερα γιορτάζεται από εκπροσώπους όλων των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας, επειδή το δικό μας «μεγάλο κράτος διαμορφωνόταν πάντα στην πολυεθνική και πολυθρησκευτική βάση «.

Ο Πούτιν τόνισε ότι σήμερα μπορούμε να αντιληφθούμε «το ιδιαίτερο μέγεθος της προσωπικότητας του Μεγάλου Δούκα και όλη τη σημασία της δράσης του «. «Ήταν γραφτό στον Μεγάλο Δούκα να γίνει μεγάλος ηγέτης «, τόνισε. Ο πρόεδρος θεωρεί ότι η διορατικότητα του Δούκα Βλαδίμηρου και η δράση του «έγιναν πηγή για τη διαμόρφωση της Ρωσίας ως μοναδικού κράτους, αφού έφτιαχνε τη χώρα στη αγάπη προς της Πατρίδα «.

«Η χώρα διαμορφωνόταν πάνω σε σοβαρές πνευματικές αναζητήσεις του Δούκα Βλαδίμηρου, στην τάση του στη δημιουργία μιας ενιαίας αρχής, ικανής να ενώσει τους λαούς της Ρωσίας και να ενοποιήσει μεμονωμένα εδάφη. Σταμάτησε τη διχόνοια και απέκρουσε τον εξωτερικό εχθρό «, είπε ο Πούτιν.

Όπως δήλωσε, ο Δούκας Βλαδίμηρος «έθεσε την αρχή στη διαμόρφωση ενός ενωμένου ρωσικού έθνους και στην ουσία άνοιξε το δρόμο στη δημιουργία ενός δυνατού και ενωμένου ρωσικού κράτους «.

«Η Ρως έγινε δυνατή και ως ίσια είχε το διάλογο με τους γείτονές της στην Ανατολή και στη Δύση «, τόνισε ο πρόεδρος, αφού υπογράμμισε ότι ο Δούκας Βλαδίμηρος «ήταν σοφός και διορατικός ηγέτης της Ρωσίας «.

Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι οι πνευματικές πηγές μέχρι και σήμερα τρέφουν τους αδελφικούς σλάβικους λαούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Στον απαντητικό λόγο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσικών Κύριλλος επισήμανε την τεράστια σημασία του Εκχριστιανισμού των Ρως και το ρόλο του Μεγάλου Δούκα Βλαδίμηρου. «Με τον Εκχριστιανισμό των Ρως ο Βλαδίμηρος έθεσε εντελώς νέους κανόνες συμπεριφοράς «, τόνισε ο Πατριάρχης.

Εξήγησε ότι αν πριν οι φόνοι θεωρούνταν σωστή πράξη, με τον Εκχριστιανισμό των Ρως έγινε σαφές «το είναι καλό και τι δεν είναι, τι επιτρέπεται ή όχι».

«Ο Δούκας Βλαδίμηρος απέδειξε ότι η αλήθεια του Θεού είναι υπεράνω της ανθρώπινης δόξας και του πλούτου «, συμπέρανε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πρόσθεσε ότι τώρα με φόντο τα τραγικά γεγονότα γίνεται πιο αισθητή η ανάγκη της ενίσχυσης της ενότητας και της αλληλοστήριξης των σλαβικών λαών.

Στο τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος συνεχάρη τον πρόεδρο με διπλή ονομαστική εορτή του ονόματός του και του πατρωνύμου, αφού τόνισε ότι «ο Άγιος Δούκας Βλαδίμηρος βοηθάει όλους που έχουν το όνομά τους και τον δοξάζουν με τις πράξεις τους «.Ετικέτες