Υπερσύγχρονες πυραυλικές δυνάμεις θα μπορούν να υπερκαλύψουν τα αντιαεροπορικά των ΗΠΑ

Loading...


Όλες οι συστοιχίες των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων μέχρι το 2020 θα έχουν εξοπλιστεί με υπερσύγχρονο ψηφιακό αυτόματο σύστημα διαχείρισης που θα είναι σε θέση να υπερκαλύψει το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα, δήλωσε στο πρακτορείο RIA NOVOSTI  μια υψηλά ιστάμενη πηγή στο ρωσικό Υπουργείο Αμύνης.

Νωρίτερα μερικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες ότι το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισε την αγορά των επί μέρους μερών του υπερσύγχρονου ψηφιακού αυτόματου συστήματος για τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις.

Το σχέδιο αυτό υπό τον κωδικό «Διάγγελμα» δημιουργείται για την πιθανή αντιμετώπιση του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος και διαφέρει από το υπάρχον  σύστημα στη δυνατότητα να αλλάξουν οι πύραυλοι στόχο εφόσον εκτοξεύτηκαν.

«Πράγματι οι πληροφορίες αυτές αληθεύει, επειδή ο εξοπλισμός όλων των συστοιχιών τω Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 «, πληροφόρησαν το πρακτορείο, αναφέροντας ότι οι εργασίες αυτές γίνονται στα πλαίσια της υλοποίησης του κρατικού προγράμματος οπλισμού.

Υπογραμίστηκε ότι θα είναι δυνατό να συνδεθούν με το καινούργιο σύστημα μόνο οι καινούργιοι πύραυλοι με ψηφιακή διαχείριση («Τόπολ-М» и «Γιαρς»), ενώ οι σοβιετικοί πύραυλοι 30 χρόνων Р-36М2 «Βογιεβόδα» θα χρειαστούν το παλιό σύστημα.