Σοκ: Ένοπλοι ισλαμιστές πετάνε ανθρώπους από τις ταράτσες στην Αίγυπτο (video)

Loading...


Σκληρές συγκρούσεις εκτυλίσσονται σε αρκετές πόλεις της Αιγύπτου μεταξύ του Στρατού και ισλαμιστών, αλλά και ισλαμιστών απέναντι στους Αιγύπτιους που επιμένουν η χώρα τους να μην κυλήσει στο ισλαμικό σκοτάδι.

Ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που μαγνητοσκοπήθηκε στην Αλεξάνδρεια δείχνει την ωμή βία που επικρατεί αυτή την στιγμή στην μεγαλύτερη αραβική χώρα.

Στο βίντεο εμφανίζεται ομάδα ενόπλων ισλαμιστών που φέρονται να ανήκουν σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα να επιτίθενται σε νεαρούς διαδηλωτές οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν το μένος των ισλαμιστών έχουν ανέβει σε μια οροφή κτιρίου.

Εκεί οι νεαροί παγιδεύονται και οι ισλαμιστές υπό την απειλή των όπλων τους πετούν στο κενό.

{youtube}4vPeC3UJpdA{/youtube}

Με 37 νεκρούς σε 24 ώρες, η κατάσταση θυμίζει όλο και περισσότερο Συρία.

Το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά) το οποίο ήταν το πρώτο που είχε καλέσει στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μόρσι, κάλεσε εκ νέου σήμερα σε νέα κινητοποίηση.

Στην πλατεία Ταχρίρ όπου έχουν κατασκηνώσει ομάδες διαδηλωτών κατά του Μόρσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους που συγκεντρώνονται εκεί για να πραγματοποιήσουν πορείες σήμερα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι υφίστανται μια εκστρατεία καταστολής από τις νέες αρχές, κάλεσαν από την πλευρά τους, τους πολίτες να διαδηλώσουν «κατά εκατομμύρια» καταγγέλλοντας το «αστυνομικό κράτος» που εδραιώνεται μετά το «στρατιωτικό πραξικόπημα».

Οι ισλαμιστές ορκίστηκαν να μείνουν στους δρόμους έως την επάνοδο του Μόρσι, του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας, ενώ ο ιερωμένος Γιούσεφ αλ-Καραντάουι, ο μέντορας των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, δήλωσε ότι είναι «άκυρη» η αποπομπή του Μόρσι σε φάτουα που εξέδωσε.

Επίσης σήμερα αναμένεται να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό του μεταβατικού πρωθυπουργού,  θέση που προορίζεται για τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στο Μόρσι.

Σε ένα άλλο βίντεο-ντοκουμέντο για τη σημερινή αιματοχυσία στην Αίγυπτο, διακρίνεται ένας άνθρωπος νεκρός στο έδαφος και δίπλα του αίμα.

{youtube}3BeR9SSBGfQ{/youtube}