Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευλογεί τα παιδιά του Χαλεπίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Κατά την πρόσφατη παρουσία του στο , όπου εόρτασε τα Χριστούγεννα, ο επισκέφθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2016 και το Σχολείο της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Χαλεπίου, όπου μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά των ορθοδόξων χριστιανών που έχουν μείνει στην πόλη μέσα στην λαίλαπα του πολέμου, ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Μωυσής, μοναχές της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Χαλεπίου, ιερείς του Πατριαρχείου και ο διάκονός του π. Γεώργιος. Ο Πατριάρχης μοίρασε στα παιδιά δώρα και τους ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά.

Διαβάστε εδώ:  Ο Πατρ. Αντιοχείας στο παλαιό φρούριο στο Χαλέπι

Με αυτές τις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε, θέλουμε ταυτόχρονα να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά την αδιαφορία και κυνικότητα των μεγάλων ελλληνικών ΜΜΕ, τα οποία, αντί να παρουσιάζουν τέτοιες εικόνες από την ζωή των ηρωικών χριστιανών της Συρίας, προέβαλαν και προβάλλουν συνεχώς την προπαγάνδα των ισλαμιστών τζιχαντιστών, όπως π.χ. την γνωστή απάτη της επτάχρονης «Μπάνας από το Χαλέπι», την οποία, όλως παραδόξως, στο τέλος, και αφού «πέθανε» πολλές φορές στα ελληνικά και ξένα μεγάλα μίντια, στο τέλος υποδέχθηκε στο παλάτι του ο Σουλτάνος Ερντογάν.