Ν.Αναστασιάδης: «Οι Ρώσοι δεν μας πρόδωσαν»

Loading...


Τρόπους αποζημίωσης των Ρώσων που έχασαν τα λεφτά τους από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο εξετάζει η Λευκωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, ο κ. Αναστασιάδης έκανε γνωστό ότι, για το σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ειδικό ταμείο, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και θα χρησιμοποιηθούν και έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου.

Ο κ. Αναστασιάδης στη συνέντευξή του αναγνωρίζει πως επηρεάστηκαν πολλοί Ρώσοι από τις αποφάσεις του Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο, αλλά οι Ρώσοι δεν πρόδωσαν την Κύπρο.

«Οι φίλοι μας έχουν παραμείνει φίλοι μας» ανέφερε.

Είπε ακόμη πως εκτιμάται πολύ η στάση των Ρώσων στην Κύπρο και πρόσθεσε πως η Κύπρος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να ξεπεράσει τις αρνητικές συνέπειες των αποφάσεων του Μαρτίου.

Eξάλλου, αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η πρωτοβουλία της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα στη Συρία υπό διεθνή έλεγχο, θα βοηθήσει να αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή.