ΚΥΠΡΟΣ: «Rapid test σε όλο το χωριό» – Αναστάτωση στις Τρεις Ελιές μετά την είδηση για τον Μόρφου

Ο Πανιεωρώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, χθες Τετάρτη 18/8, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021 καθώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Η είδηση της διάγνωσης του Μητροπολίτη Μόρφου ότι είναι θετικός στον κορωνοιό προκάλεσε αναστάτωση στην Κοινότητα Τρεις Ελιές όπου και παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή, 15 Αυγούστου, και τέλεσε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσώτηρας τη Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κοινοτάρχης των Τριών Ελιών, Χριστόφορος Ιωαννίδης, ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία των μόνιμων κατοίκων του χωριού οι οποίοι κατά πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι.

Όπως αναφέρθηκε από τον κοινοτάρχη, οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες αλλά υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι πήραν αντίδωρο και φίλησαν το χέρι του Μητροποίτη

Ανέφερε ακόμα πως ο Μητροποίτης όταν έφθασε στην εκκλησία δεν μπήκε αμέσως μέσα αλλά κάθισε λίγο σε μία καρέκλα στο προάυλιο του Ναού, καθώς δεν αισθανόταν πολύ καλά, αφού ήπιε νερό και του προσφέρθηκε τσάι, μπήκε στον Ναό και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης, μετά το τέλος της Λειτουργίας η κοινότητα πρόσφερε γεύμα στον Μητροπολίτη σε μία μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 100 ατόμων όπου και παραβρέθηκαν περίπου 30 άτομα. Στο γεύμα όπως δήλωσε ο Κοινοτάρχης ήταν και ο ίδιος και δεν χρησιμοποιήθηκαν μάσκες.

Στην κοινότητα λόγω του Δεκαπενταυγούστου βρέθηκαν περίπου 500 επισκέπτες και αυτό όπως τόνισε προκαλεί περαιτέρω ανησυχία αφού δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι επισκέφθηκαν το χωριό και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν κρατούσαν παρουσίες”.

Ο κ. Ιωαννίδης, ζήτησε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου, σε όλους όσους βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Κοινότητα Τρεις Ελιές, να κάνουν ένα τεστ για να αποφευχθούν όπως είπε τα χειρότερα.

Ο Κοινοτάρχης ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τους μόνιμους κάτοικους μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο άτομο με συμπτώματα.

Το Υπ. Υγείας προς τιμή του όπως λέχθηκε από τον κ. Ιωαννίδη ήρθε σε επικοινωνία με τον ίδιο και θα στείλουν μονάδα η οποία και θα διενεργήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης σε όλους.

offsite.com.cy, alphanews.live