Γιατί έρχεται ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην Ελλάδα;

Loading...


H βελτίωση των αλλά και οι συζητήσεις περί και ανατολικής Μεσογείου εξηγούν την άφιξη του στη χώρα μας.

Aπο την ώρα που έγινε γνωστή η πρόθεση επίσκεψης στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, γίνεται αναζήτηση των πραγματικών λόγων που θα τον φέρουν στην χώρα μας, προσεχώς.

Η «εύκολη» εξήγηση που δίνεται έχει να κάνει με την βελτίωση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, που προβάλλεται ως βασική αιτιολογία, ημιεπίσημα. Κάποιες άλλες εξηγήσεις κάνουν λόγο για προώθηση επιχειρηματικών ρωσικών σχεδίων στην Ελλάδα. Ομως, τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση, όσοι γνωρίζουν, επιμένουν ότι δεν είναι της αρμοδιότητας Λαβρόφ.

Οι ίδιες πηγές, από ακριτομυθίες, το μόνο που αφήνουν να εννοηθεί είναι ότι η επίσκεψη πιθανόν να σχετίζεται με τις ΑΟΖ και την ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέχεια των παραπάνω, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζει βαλίτσες για Κάιρο. Θα συμμετάσχει σήμερα στην τριμερή (Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) που θα γίνει εκεί. Το γεγονός, εν πρώτοις, μπορεί να ακούγεται άσχετο, σε σχέση με την εδώ παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΞ, αλλά όσοι ξέρουν λένε ότι δεν είναι καθόλου…