Εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στη Μουάνζα της Τανζανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τελέσθηκαν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ε.ε. τα του περικαλλούς και καλλιμάρμαρου στη Μουάνζα της .

 Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός είναι έργο εξολοκλήρου του ευσεβούς πληρώματος, των πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την ακούραστη μέριμνα και φιλόστοργη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά και στον χώρο της Ιεραποστολής.

            Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο το Β’, συλλειτουργούντων του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζας κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιωνά.

            Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας με μια ιδιαίτερα τιμιτική επιστολή προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο να παραστεί στην τελετή των Εγκαινίων. Ο Σεβασμιώτατος απαντώντας απέστειλε ένθερμη ευχαριστήρια επιστολή, εξηγώντας τους λόγους που τον κάνουν να αδυνατεί να παραστεί στην Τελετή των Εγκαινίων και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου και την συνέχιση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

            Στην τελετή των Εγκαινίων παρέστησαν ο επίτιμος Γενικὸς Πρόξενος της Ελλάδος στο Νταρ ες Σαλαάμ κ. Γουΐλιαμ Φερεντίνος, ο Πρόεδρος της Πανταγκανικής κ. Δημήτριος Ματθαιάκης, ο Νομάρχης Μουάνζας κ. John Μwengera, o εξ Ελλάδος Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και μέλη του Διορθοδόξου Ιεραποστολικού Κέντρου «ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ», η Μοναχή Αλεξία που εδώ και 8 έτη υπηρετεί στην Ιεραποστολή στο πλευρό του Μητροπολίτου Ιερωνύμου και είναι συγγενής του Μακαριωτάτου εκ της ιδίας οικογενείας Χορευτάκη, προσκυνηταί εξ Ελλάδος και πλήθος πιστών.

            Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και λόγους αγάπης προς τον Ιεραπόστολο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και σε όλο το ευσεβές και φιλάνθρωπο πλήρωμά της Φθιωτικής Εκκλησίας και προσέφερε πολύτιμα Ιερά Σκεύη για την Θεία Λειτουργία του εγκαινιασθέντος Ιερού Ναού.

            Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος καυχάται εν Κυρίω για το ευσεβές και φιλάνθρωπο πλήρωμά της, καθώς από την πρώτη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Φθιώτιδος έθεσε το όραμα της ανεγέρσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, οι Φθιώτες αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και με τις προσφορές όλων το όραμα επιτεύχθηκε και ο μεγάλος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου στην Μουάνζα της μακρινής Τανζανίας εκ θεμελίων ανοικοδομήθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως .