«Τρέμει» τη ρωσική αρκούδα ο Τουρτσίνοφ που δηλώνει ότι o στρατός του είναι εντελώς ανίκανος

Loading...


Σε κατάσταση τρόμου βρίσκεται ο παράνομος πρόεδρος του Κιέβου, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος γνωρίζει ότι έχει καταπατήσει κάθε διμερή συμφωνία της Ουκρανίας με τη Ρωσία και έχει παραβεί κάθε άλλη προθεσμία συμμόρφωσης που του έχει δοθεί από τη Μόσχα, ώστε να σταματήσει το καθεστώς του Κιέβου την παρανομία στη χώρα.

Έτσι «καρφώνεται» πλέον μόνος του ισχυριζόμενος ότι φοβάται «εισβολή της Ρωσίας» και δηλώνοντας σήμερα το μεσημέρι, ότι έχει θέσει «σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας τον ουκρανικό στρατό εν μέσω έντονων φόβων για επικείμενη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας», την ίδια όμως στιγμή ο ίδιος για πρώτη φορά παραδέχτηκε επισήμως ότι, «οι ουκρανικές δυνάμεις είναι ανίσχυρες για να καταστείλουν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας και πίσω από τις οποίες βρίσκονται ρωσόφωνοι αυτονομιστές».

Ο Τουρτσίνοφ εξάλλου δήλωσε κατά την συνάντησή του με τους επικεφαλής των περιφερειών, ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο «η τρομοκρατία» που έχει εκδηλωθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας να εξαπλωθεί, ενώ πρόσθεσε πως έχει θέσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση «πλήρους στρατιωτικής ετοιμότητας» καθώς εξακολουθεί να υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας.

Παραδέχθηκε ότι το Κίεβο απώλεσε τον έλεγχο στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και εξήγγειλε τη δημιουργία «πολιτοφυλακών» σε όλες τις επαρχίες αποτελούμενων από «εθελοντές» μετά την «προδοσία» της αστυνομίας.

Οι δηλώσεις του Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ έρχονται την ώρα που η επανάσταση των ρωσοφώνων επεκτείνονται στα ανατολικά της χώρας καθημερινά, με νέες καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σε πολλές πόλεις. Σήμερα Τετάρτη, Δυνάμεις Αυτοάμυνας των ρωσοφώνων κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Χορλίβκα.

Ο καθεστωτικός πρόεδρος της Ουκρανίας, δηλώνει τώρα ότι προσπαθεί να μην εξαπλωθεί η επανάσταση και σε άλλες πόλεις της χώρας. «Θα ήθελα ειλικρινά να πω ότι αυτή τη στιγμή οι δομές ασφαλείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ» είπε ο Τουρτσίνοφ σε συνάντηση με περιφερειακούς κυβερνήτες, σύμφωνα με το Κievpost.

Ο Τουρτσίνοφ παραδέχτηκε επίσης ότι το προσωπικό ασφαλείας που «είναι επιφορτισμένο με την προστασία των πολιτών» είναι «ανίσχυρο» για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και τόνισε ότι στόχος είναι πλέον να σταματήσει «η εξάπλωση της τρομοκρατικής απειλής πρώτα από όλα στις περιοχές Χάρκοβο και Οδησσό». Επιπλέον, ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα με το δάκτυλο στη σκανδάλη τονίζοντας ότι «η ρωσική απειλή για πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι πραγματική».

«Έχουμε ήδη αποφασίσει να δημιουργήσουμε πολιτοφυλακές σε όλες τις περιοχές, οι οποίες θα αποτελούνται από εθελοντές», συνέχισε ο Τουρτσίνοφ, ο οποίος χθες Τρίτη είχε καταγγείλει «την αδράνεια», ει μη «την προδοσία» των ανδρών της αστυνομίας.

Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησής του για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου.