Το Μπρουνεϊ εισήγαγε ποινικές κυρώσεις για τη διδασκαλία του Χριστιανισμού στα σχολεία

Loading...


Διευθυντές και δάσκαλοι των δημοσίων σχολείων και ιδιωτικών σχολείων στο σουλτανάτο του Μπρουνεϊ διατρέχουν τον κίνδυνο να φυλακιστούν για την εκμάθηση των βασικών του Χριστιανισμού στην τάξη, αναφέρει Sedmitsa.Ru.

Σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα της Σαρία του Μπρουνέι, για τη διδασκαλία στους μαθητές οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού στοιχείου πλην του μουσουλμανικού ο καθηγητής αντιμετωπίζει πενταετή φυλάκιση ή χρηματική ποινή από 20.000 δολάρια.
Ο νόμος που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου, αναφέρει: « Οι δάσκαλοι απαγορεύεται απαγορεύεται να κηρύξουν, να διδάξουν κάθε μη-ισλαμική θρησκεία, να επηρεάσουν τα παιδιά …  να δείξουν οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή, υπηρεσία, πράξεις λατρείας άλλων θρησκειών, και να επιτρέπουν στα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτές.»

ο Νέος ισλαμικός ποινικός κώδικας θα εισαχθεί σταδιακά. Αρχικά οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα και φυλάκιση. Στη συνέχεια, για εγκλήματα όπως η κλοπή θα τους κόβουν τα άκρα, ενώ προβλέπεται και η περαιτέρω καθιέρωση της θανατικής ποινής.

Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Cornelius Sim του Μπρουνέι εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νόμοι αυτοί θα ισχύουν μόνο για τους μουσουλμάνους. Στο Σουλτανάτο τη στιγμή αυτή υπάρχουν 3 καθολικές εκκλησίες στη χώρα – περίπου 20 χιλιάδες καθολικοί.Ετικέτες