Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει συγχρονισμένο πολλαπλό χτύπημα σε όλη την Ευρώπη

Loading...


Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να εξαπολύσει ένα συγχρονισμένο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη και τη Βρετανία, που θα προκαλέσουν σοκ και δέος, σύμφωνα με τον 27χρονο τζιχαντιστή Χάρι Σαρφό (Harry Sarfo).

Για αυτό τον λόγο το Ισλαμικό Κράτος ζητά από τους προερχόμενους από την Ευρώπη τζιχαντιστές να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους, ώστε να αναλάβουν εκείνοι τις επιθέσεις.

Ο Χάρι Σαρφό, 27 ετών, τα κατέθεσε αυτά στις γερμανικές Αρχές.

Ο ίδιος έζησε τρεις μήνες στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ισλαμικό Κράτος θέλει να συμβεί κάτι ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη».

Μιλώντας στο Spiegel είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος για αυτό το συγχρονισμένο πολλαπλό ευρωπαϊκό χτύπημα στρατολογεί συγκεκριμένους τζιχαντιστές που προέρχονται από την Ευρώπη. Στόχος τους είναι η Γερμανία και η Βρετανία, εκτός από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Χάρι Σαρφό, που είναι Γερμανός πολίτης, κατέθεσε ότι ζητήθηκε και από τον ίδιο να συμμετάσχει σε αυτή την αποστολή. «Μασκοφόροι άνδρες με έβαλαν σε ένα τζιπ και με ρώτησαν εάν θέλω να φέρω τον τζιχάντ [ιερό πόλεμο] στην πατρίδα μου».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στις γερμανικές Αρχές ότι αρνήθηκε και έφυγε από τη Συρία, επιστρέφοντας στη Γερμανία μέσω Τουρκίας.

Συνελήφθη αφού επέστρεψε στη Γερμανία στα τέλη Ιουλίου.

Ο Σαρφό, που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ ενώ έκτιε ποινή φυλάκισης στη Γερμανία, εκπαιδεύτηκε από το Ισλαμικό Κράτος ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Την ίδια εκπαίδευση πέρασε με ακόμα 50 άνδρες σε ειδικό στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Οι γερμανικές Αρχές θεωρούν ότι ο Σαρφό συνδέεται και με πυρήνες Βρετανών τζιχαντιστών. Γεννήθηκε στη Γερμανία από χριστιανούς γονείς. Έζησε επίσης, μεταξύ 2005-2012 στο Λονδίνο.

*Στην εικόνα ο Χάρι Σαρφό, όπως είχε «πρωταγωνιστήσει» σε βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.Ετικέτες