Στη Νότια Σουμάτρα εκατοντάδες ισλαμιστές μπλόκαραν την κατασκευή προτεσταντικής εκκλησίας

Loading...


Την Πέμπτη το απόγευμα, εκατοντάδες ένοπλοι άνδρες, με επικεφαλής τοπικούς μουσουλμάνους ηγέτες, εισέβαλαν και κατέλαβαν βίαια ένα οικόπεδο που ανήκει στην ινδονησιακή χριστιανική κοινότητα Huria Kristen Batak Protestan (HKBP). Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Talang Kelapa, που βρίσκεται στην υπο-περιοχή του Alang-Alang Lebar στην αντιβασιλεία της Palembang,στην  επαρχία της Νότιας Σουμάτρα. 

Τα κίνητρα πίσω από την επιδρομή  ήταν να σταματήσει η προσπάθεια για να οικοδομηθεί ένας τόπος λατρείας. Στις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή της θεμελίωσης, με την πρώτη πέτρα, εν μέσω διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής. 
Η απόφαση  για τη δημιουργία του ναου έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια και δυσφορία μεταξύ των μουσουλμάνων, οι οποίοι οργάνωσαν μια ομάδα για να καταλάβουν τη γη – δύο στρέμματα – και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κορυφή της HKBP: εκκλησίες δεν επιτρέπονται στην περιοχή.

Η διαδικασία για την κατασκευή ενός ναού στην Ινδονησία – Καθολικού  ή Προτεσταντικού – είναι περίπλοκη και μπορεί να χρειαστούν πέντε έως δέκα χρόνια για να αποκτηθούν όλα τα δικαιώματα.

Από το 2011, η χριστιανική κοινότητα είχε κινήσει διαδικασίες για να αποκτήσει τις απαραίτητες άδειες, χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό πως ανάμεσα στα άλλα γραφεοκρατικά που χρειάζονται, απαιτούνται και τουλάχιστον 60 υπογραφές κατοίκων της περιοχής, που είναι ο ελάχιστος αριθμός των πιστών Χριστιανών (90) που είναι απαραίτητος για να πάρει το πράσινο φως για την κατασκευή του κτιρίου.

Οι ντόπιοι μουσουλμάνοι λοιπόν υποστηρίζουν πως οι υπογραφές αυτές δεν έχουν ληφθεί….

Στην Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, είναι όλο και πιο συχνά τα περιστατικά επιθέσεων ή επεισόδια μισαλλοδοξίας κατά των μειονοτήτων, αν είναι Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι Ahmadi ή άλλες θρησκείες.Ετικέτες