Ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν ουκρανική στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης (video)

Loading...


Απέκλεισαν το αεροδρόμιο Bel Bek της Σεβαστούπολης ρωσικά τεθωρακισμένα και Πεζοναύτες όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, χωρίς όμως να έχει γίνει δυνατό να διασταυρωθούν.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι γνωστά είναι πως η ρωσικές δυνάμεις μιλούν για αποκλεισμό περιμετρικά ουκρανικής στρατιωτικής βάσης η οποία βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του..

Η ρωσική δύναμη αποτελείται από 12 τεθωρακισμένα οχήματα και ικανό αριθμό Πεζοναυτών, όλοι προερχόμενοι από την ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη.

  Την είδηση έκανε γνωστή το ουκρανικό γενικό επιτελείο, το οποίο παράλληλα χαρακτη΄ρισε την κίνηση αυτή των ρωσικών δυνάμεων ως «ανεξήγητη». Όπως αναφέρεται οι ουκρανικές δυνάμεις στην βάση (εάν ευσταθεί το δεύτερο ενδεχόμενο) αναμένουν οδηγίες από το αρχηγείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για το τι θα πράξουν.

«Έχουμε πληροφορίες ότι 10 φορτηγά οχήματα των ρωσικών δυνάμεων έχουν καταλάβει το χώρο περιμετρικά της ουκρανική στρατιωτικής βάσης η οποία ελέγχει το αεροδρόμιο του Bel Bek. Καμία περαιτέρω ενέργεια δεν έχει γίνει γνωστή», αναφέρει το nbnews.

Το Ukrainian Policy σημειώνει: «Το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης υπο στρατιωτική κατοχή»

Στο μεταξύ η Mόσχα απέρριψε τις ουκρανικές απειλές για «εχθρικές δραστηριότητες της Ρωσίας στην Ουκρανία» με αφορμή τα σημεία ελέγχου που έχουν στήσει οι Ρώσοι πεζοναύτες μεταξύ Συμφερούπολης και Σεβαστούπολης και δήλωσε τόνισε διά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ ότι  «Τα στελέχη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δεν αποτελούν απειλή για την Ουκρανία. Όλες οι δραστηιότητές τους βασίζονται στις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών».

Για να συμπληρώσει «θανατηφόρα»: «Επί του παρόντος…»

Συγκεκριμένα κατέληξε τονίζοντας: «Επί του παρόντος, όλες οι μονάδες που ασχολούνται με την καθημερινή τους ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών ασκήσεων. Οι ενέργειες αυτές δεν αποτελούν απειλή. Οι θέσεις, οι δυνάμεις, οι μετακινήσεις η ποσότητα των όπλων και ο αριθμός του πορσωπικού συμμορφώνονται με τις υφιστάμενες διμερείς συμφωνίες» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Δηλαδή μελλοντικά δεν απέκλεισε τίποτα…

Όλα αυτά ενώ αμφίβια τεθωρακισμένα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) περικύκλωσαν (πρώτο βίντεο) το μεσημέρι την περιοχή της Συμφερούπολης.

Τα ΤΟΜΠ ήταν σταθμευμένα κοντά στο χωριό Ukromnoye δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης και 10 χιλιόμετρα από την πόλη η οποία είναι και η διοικητική πρωτεύουσα της Κριμαίας. 

Και δε νομίζουμε ότι η … συνθήκη Ουκρανίας-Ρωσίας αναφέρει τίποτα για περικύκλωση του αεροδρομίου της Συμφερούπολης από ρωσικά ΤΟΜΠ…

{youtube}frltHoyzPIU{/youtube}
 

Τα οχήματα δεν έφεραν καθόλου διακριτικά (!) το ίδιο και το προσωπικό που τα επάνδρωνε, ενώ σε ερώτηση τοπικού ρεπόρτερ δεν έδωσαν καμία απάντηση σχετικά με την εθνικότητά τους. Στη συνέχεια τα επτά ΤΟΜΠ έκαναν αναστροφή και κατευθύνθηκαν σε άλλο σημείο κοντά στην Συμφερούπολη.

Στο δεύτερο βίντεο ΤΟΜΑ BMP-2 μεταφέρονται σε ειδικές πλατφόρμες στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ προκειμένου να μεταφερθούν με αποβατικά σκάφη στην Σεβαστούπολη και στη ναυτική βάση που διατηρεί εκεί ο ρωσικός Στόλος προκειμένου να ενιχύσουν την φρουρά του ναυστάθμου.

Μέχρι στιγμής στους δρόμους της Σεβαστούπολης δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ερπυστρiοφόρα ΤΟΜΑ παρά μόνο τροχοφόρα BTR-80 των Πεζοναυτών.

Είναι η πρώτη φορά που πληροφορίες και οπτικό υλικό δείχνουν ΤΟΜΑ BMP να έχουν ως προορισμό τη Σεβαστούπολη. Στο Νοβοροσισκ έχει την έδρα της η 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του ρωσικού Στρατού.

Όλα αυτά ενώ ο μεταβατικός «πρόεδρος» της Ουκρανίας και «πρόεδρος» του κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ θέλει να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, όπως δήλωσε σήμερα ο ουκρανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ.

«Ο Τουρτσίνοφ αναχωρεί σήμερα για τη Συμφερόπολη», δήλωσε ο Ίγκορ Ντόλχοφ από τις Βρυξέλλες έπειτα από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην οποία ήταν παρών και ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Ολίνικ.

«Το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και η χρήση βίας», υπογράμμισε ο Ντόλχοφ. «Υπάρχει ελπίδα ότι οι εξελίξεις θα είναι ειρηνικές», επεσήμανε ο ίδιος. Όσο ειρηνικές ήταν και στην πλατεία Ανεξαρτησίας οι διαδηλώσεις…Ετικέτες