Προκαλεί ο Καναδάς τη ρωσική οργή: Απέλασε 9 Ρώσους στρατιώτες! – Σταματά τη στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα

Loading...


Εικοσιτέσσερις ώρες διορία να εγκαταλείψουν τον Καναδά έδωσαν οι αρχές της χώρας  σε εννέα Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες  ανακοινώθηκε σήμερα.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης και ότι θα έπρεπε να εντός 24 ωρών να εγκαταλείψουν το καναδικό έδαφος.

Έξι από τους στρατιώτες βρίσκονταν στο Saint-Jean, Que όπου παρακολουθούσαν μαθήματα αγγλικών και γαλλικών, δύο βρίσκονταν στην 50η μεραρχία υποστήριξης του καναδικού Στρατού (5 CDSB) στην Gagetown όπου παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ένας δίδασκε ρωσικά σε Καναδούς  στρατιώτες στο Gatineau, Que.

Η κίνηση του Καναδά έρχεται μέρες αφότου ο Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper ανακοίνωσε –και στο πλαίσιο των καναδικών αντιποίνων για τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία- ότι όλες οι κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεταξύ του καναδικού και του ρωσικού Στρατού αναστέλλονται συμπεριλαμβανομένης και της άσκησης Vigilant Eagle. Μάλιστα ο Καναδός πρωθυπουργός εχθές ανακοινώσε ότι δεν η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Κριμαία στις 16 Μαρτίου.

«Ο Καναδάς δεν πρόκειται να δειχθεί ένα δημοψήφισμα το οποίο γίνεται σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή. Θα εξακολουθήσουμε να επιτηρούμε την κατάσταση την Ουκρανία με σοβαρή ανησυχία και θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τους G-7 και με άλλους συμμάχους για το θέμα», είχε δηλώσει πιο συγκεκριμένα ο Καναδός πρωθυπουργός.

Από την μεριά του ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Anatoly Antonov χαρακτήρισε την καναδική απόφαση για απέλαση των Ρώσων στρατιωτών ως «ακραία μη φιλική πράξη».Ετικέτες