Ο Σαμαράς συνεχάρη τον Ερντογάν και εκείνος τον… ευχαρίστησε με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Loading...


Ο Α. Σαμαράς έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ. Ερντογάν και να τον συγχαρεί για τη νίκη που πέτυχε το κόμμα του στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει ο κ. Ερντογάν.

Πώς απάντησε η Άγκυρα στις ευχές του κ. Σαμαρά; Στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 να κάνουν «κόσκινο» το Αιγαίο και να σημειώσουν μεγάλο αριθμό παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου.

Στην ουσία όμως, το ζήτημα δεν είναι αν ο κ. Σαμαράς πήρε τηλέφωνο να συγχαρεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, αλλά το γεγονός ότι η νίκη για την οποία τον συνεχάρη παρέχει στον Ρ.Τ. Ερντογάν ακόμη μεγαλύτερη αλαζονεία και επιθετική-πολεμική διάθεση.

Αυτή την ώρα τα νέο-οθωμανικά σχέδια των Τούρκων προωθούνται στη Συρία με την ωμή εισβολή στα εδάφη της. Αργότερα όμως στη θέση της Συρίας μπορεί να είναι η Ελλάδα.

Ας κρατήσουν λοιπόν κάποιοι στην κυβέρνηση επιφυλάξεις κατά πόσο το καθεστώς Ερντογάν συμφέρει την Ελλάδα. Εκτός και αν έχουν κάνει συμφωνίες…Ετικέτες