Οι Συριακές δυνάμεις έδιωξαν τους αντάρτες από χριστιανική πόλη στα σύνορα με την Τουρκία

Loading...


O Συριακός στρατός ανακατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Kessab. Η χριστιανική αυτή πόλη με αρμενικό πληθυσμό «αλώθηκε» από τζιχαντιστές αντάρτες τον Μάρτιο.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν διενεργήσει συστηματικές επιθέσεις κατά της Αλ-Nusra και των υπολοίπων ανταρτών σε διάφορες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Λατάκιας, όπου ο έλεγχος επανακτήθηκε το Σάββατο.

 Ο στρατός κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά και συνέλαβε δεκάδες ενόπλους ως επί το πλείστον μη-Σύριους!!!!! 

Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από την Kessab «αφήνοντας πίσω μόνο έναν μικρό αριθμό ανδρών», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στις 21 Μαρτίου, εξτρεμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα κατέλαβαν την πόλη Kessab μετά από συγκρούσεις με κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας και τοπικές ομάδες αυτοάμυνας. Αυτό επρόκειτο να γίνει αντικείμενο μιας μακροσκελούςς διπλωματικής κρίσης που ενέπλεκε την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία καθώς όπως φαίνεται οι τζιχαντιστές είχαν διασχίσει τα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία.

Η αρμενική κυβέρνηση κάλεσε τον ΟΗΕ να προστατεύσει την Kessab, όπου έλαβε χώρα η γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, και κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιτρέπει σε τζιχαντιστές να διασχίσουν τα σύνορα για να επιτεθουν στην Kessab, κατηγορώντας την για θανάτους αμάχων. Η Μόσχα προσχώρησε επίσης σε κλήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκτιμήσει την κατάσταση και να προσφέρει λύσεις για το πώς θα προστατευθούν οι περίπου 2.000 Χριστιανοί Αρμένιοι που κατοικούν στην Kessab.Ετικέτες