Μουντιάλ 2014: «Αντίθετη με το Ισλάμ η θέαση των αγώνων»

Loading...


Η παρακολούθηση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βραζιλία, στρέφεται εναντίον του Ισλάμ επειδή «αποσπά την προσοχή από την προσευχή και καταστρέφει τα έθνη».

Αυτό είναι το περιεχόμενο της φετβά (fatwa) που εξέδωσε ο Γιάσερ Μποραμί, ένας από τους ιδρυτές της «Salafi Call», μία από τις μεγαλύτερες αιγυπτιακές ισλαμιστικές ομάδες.

Κατά τον Μποραμί «το να χάνουμε χρόνο» για να παρακολουθούμε ποδοσφαιρικούς αγώνες «είναι μια καταστροφή που με κάνει πολύ θυμωμένο», επειδή «αποσπά την προσοχή από τα θρησκευτικά καθήκοντα και ωθεί τους λαούς και τα έθνη στην καταστροφή».
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσής του, ο Μποραμί καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το να παρακολουθείς το Παγκόσμιο Κύπελλο, για το οποίο οι Αιγύπτιοι έχουν μεγάλο πάθος, είναι αντίθετο με το Ισλάμ.
 

Ως επιχειρήματα για να τεκμηριώσει την άποψή του προβάλει την απόσπαση της προσοχής από τις θρησκευτικές υποχρεώσεις του ατόμου, την αποκάλυψη σημείων του σώματος στους ποδοσφαιριστές, τα οποία θα έπρεπε να παραμένουν καλυμμένα και, εν τέλει, το ότι πολλοί από τους παίκτες που λατρεύονται από τους μουσουλμάνους οπαδούς είναι «άπιστοι».

* Φετβά στην ισλαμική πίστη είναι ο όρος για τη νομική γνωμοδότηση ή ερμηνεία που ένας νομικός ή μουφτής μπορεί να δώσει για θέματα που αφορούν στο ισλαμικό δίκαιο.Ετικέτες