Θρησκευτικοί ηγέτες ζητούν από τον Ομπάμα να χρηματοδοτήσει την έκτρωση σε βιασμένες γυναίκες

Loading...


Θρησκευτικοί ηγέτες και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας κάλεσαν προχθες τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα να παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, έτσι ώστε οι γυναίκες που έχουν βιαστεί από τρομοκράτες στο εξωτερικό να μπορούν να κάνουν έκτρωση.

Χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι ηγέτες συναντήθηκαν στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ακριβώς απέναντι από το Λευκό Οίκο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη για την παροχή φροντίδας μετά τον βιασμό, συμπεριλαμβανομένων των αμβλώσεων, για τα θύματα  ομάδων, όπως το ISIS στη Συρία και το Ιράκ και η Boko Haram στη Νιγηρία.

Υπήρξαν πολυάριθμες μαρτυρίες τους τελευταίους μήνες για τη χρήση του βιασμού ως όπλο πολέμου σε όλο τον κόσμο και οι εκθέσεις από το Μάιο δείχνουν ότι περισσότερες από 200 γυναίκες που έχουν διασωθεί από την Boko Haram είναι τώρα έγκυες συνεπεία βιασμού.

Πάντως στις ΗΠΑ υπάρχει νομοθέτημα από το 1973, που ορίζει ότι η ξένη βοήθεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί «για να πληρώσει για την εκτέλεση της άμβλωσης ως μέθοδο οικογενειακού προγραμματισμού ή για εξαναγκασμό οποιουδήποτε προσώπου να κάνει άμβλωση «.

Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι το νομοθέτημα αυτό δεν εμποδίζει την άμβλωση σε περίπτωση βιασμού, αλλά είναι οι αμερικανικές κυβερνήσεις που έχουν γενικά τη διάταξη ως μια γενική απαγόρευση της χρήσης της ξένης βοήθειας για τις αμβλώσεις. Λένε ακόμη ότι ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα έχει αναγνωρίσει τη δυσχερή θέση των γυναικών αυτών, έχει αποτύχει να υποστηρίξει τα λόγια του με δράση.

Κάποιοι ομιλητές στην εκδήλωση κατηγόρησαν κάποιες χριστιναικές ομάδες των Ρωμαιοκαθολικών και των Ευαγγελιστών για την στάση τους που έχουν συμβάσεις για τη μητρική υπηρεσίες υγείας με την κυβέρνηση για να μην αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των κοινότητές τους.

Πάντως σύμφωνα με έρευνα της Pew Research το 45 % των Ευαγγελιστών υποστηρίζουν  ότι αν και θα πρέπει να είναι παράνομη η άμβλωση στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου θα πρέπει να επιτρέπεται. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των Καθολικών που θεωρούν ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να επιτρέπεται είναι στο 31%.Ετικέτες