Η Τουρκία θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

Loading...


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Νιχάτ Zeybekchi, σύμφωνα με αναφορά την Παρασκευή από το τουρκικό κανάλι Haber7.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα στην Τουρκία εφαρμόζονται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην ΕΕ, και την κατάλληλη στιγμή, η Άγκυρα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Νωρίτερα, ο ανατοποθετηθείς υπουργός της Τουρκίας για θέματα ΕΕ Volkan Bozkir δήλωσε ότι, η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με σκοπό να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι , ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «Η ΕΕ συνεχίζει να παραπλανεί την Τουρκία [κατά την είσοδο], μια κατάσταση που γενικώς αναστατώνει».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε νωρίτερα ότι, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν είναι πλέον ελκυστική για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πριν από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 75 τοις εκατό του πληθυσμού, εκφράζονταν θετικά , αυτήν την στιγμή μόνο το 20 τοις εκατό των πολιτών το επιθυμεί .

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξεκίνησε επίσημα το 2005, έχει ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία χρόνια, λόγω της αντίθεσης που βρίσκει από τον πυρήνα μελών της ΕΕ και την αποτυχία να βρεθεί μια λύση, στο πρόβλημα της διαιρεμένης Κύπρου. Την ίδια στιγμή όμως απλώς «παζαρεύει» την ένταξη της στην ευρασιατική ένωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε οι ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ , αλλά ούτε και οι ίδιοι οι Τούρκοι.Ετικέτες