Η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Charlie Hebdo

Loading...


Με ένα βίντεο το οποίο έστειλε σε γαλλική εφημερίδα, η Αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo στο Παρίσι, κατά την οποία 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Νάσερ Μπεν Αλι αλ-Ανάσι, ηγέτης της αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, με έδρα την Υεμένη, ο οποίος αναφέρει πως οι δράστες της επίθεσης -δηλαδή τα αδέρφια Κουασί- είχαν δεχθεί εντολές να επιτεθούν στην εφημερίδα για «εκδίκηση», επειδή η Charlie Hebdo «προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ».

«Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν», ακούγεται να λέει στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο.

«Θέλουμε να τονίσουμε προς το μουσουλμανικό έθνος ότι εμείς επιλέξαμε τον στόχο, χρηματοδοτήσαμε την επιχείρηση και στρατολογήσαμε τον επικεφαλής της», σημειώνει ο αλ Ανάσικαι προσθέτει: «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατ΄εντολή του γενικού μας εμίρη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και σύμφωνα με την μεταθανάτια βούληση του Οσάμα μπιν Λάντεν».

Μάλιστα, ο Αλι αλ-Ανάσι απειλεί τη Γαλλία με νέες επιθέσεις, λέγοντας ότι δεν θα είναι σε ασφάλεια «όσο πολεμάει τον Αλλάχ, τον προφήτη του και τους πιστούς».

Με το βίντεο αυτό επιβεβαιώνονται ουσιαστικά τα όσα είχε πει ένας από τους αδερφούς Κουασί, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών μέσα στο τυπογραφείο, σε πόλη κοντά στο Παρίσι.

«Στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι», είχε αναφέρει ο 32χρονος Σερίφ Κουασί στο γαλλικό κανάλι BFMTV, ένα ηχογραφημένο τηλεφώνημα που είχε μεταδοθεί μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό πως ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Μονρούζ και την Βενσέν, είχε πάρει δάνειο ύψους έξι χιλιάδων ευρώ πριν από ένα περίπου μήνα, από την γαλλική εταιρεία παροχής πιστώσεων «Cofidis», για να ενισχύσει οικονομικά τους φίλους του, τα αδέρφια -τρομοκράτες Κουασί!

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο Κουλιμπαλί έλαβε καταναλωτικό δάνειο στις 4 Δεκεμβρίου του 2014 και, όπως επισημαίνει η «Le Parisien», όσοι ζητούν καταναλωτικό δάνειο δεν υποχρεούνται να διευκρινίσουν το πως θα ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό φύλλο του Charlie Hebdo εξαντλήθηκε στα 27.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη Γαλλία.Ετικέτες