Επίθεση ισλαμιστών σε χριστιανική εκκλησία

Loading...


Συνεχίζοντας τον αγώνα εναντίον όλων των διαφωνούντων, ριζοσπάστες ισλαμιστές,στη βόρεια Συρία, για άλλη μια φορά  κατέστρεψαν χριστιανική εκκλησία, που ανήκει στην Αρμενική Καθολική Εκκλησία 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οργανισμού στο Χαλέπι, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου ένοπλες δυνάμεις της λεγόμενης «Συριακής αντιπολίτευσης» χτύπησαν με πύραυλο ναό προς τιμήν της Παναγίας («Αλ-‘Umm Ma’unat»), που βρίσκεται στην περιοχή Al-Ταλάλ. Ο πύραυλος κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του τρούλου του ναού. Ευτυχώς, κανένας από τους ενορίτες δεν τραυματίστηκε.

Σημειώνεται ότι η επίθεση αυτή δεν είναι η πρώτη τον τελευταίο μήνα: ειδικότερα, πριν από δύο εβδομάδες με παρόμοιο τρόπο καταστράφηκαν η κατοικία του Ιακωβίτη μητροπολίτη Χαλεπίου καθώς και αρμενικές εκκλησίες.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πέτρος (Marayati), επικεφαλής της Αρμενικής Καθολικής Αρχιεπισκοπής του Χαλεπίου, σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο SANA εξέφρασε τη σταθερή απόφασή του να μείνει στην πόλη, παρά την οποιαδήποτε πρόκληση.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μας αναγκάσουν να φύγουμε ή να σταματήσουμε να προσευχόμαστε ο Παντοδύναμος να δώσει την ειρήνη στη Συρία και το λαό της … Μπορούμε να ζητήσουμε μόνο τους αντάρτες να σταματήσουν τη βία, να απέχουν από τις καταστροφικές ενέργειες τους,» – είπε ο ιεράρχης.Ετικέτες