Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών: «Ο Άσαντ τελειώνει σύντομα με τους αντάρτες στη Συρία»

Loading...


Εκθέσεις υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης αναφέρουν πώς ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ θα «τελειώσει» σύντομα με τους ισλαμιστές αντάρτες και θα ελέγξει πάλι πλήρως την κατάσταση στη χώρα του που λίγο έλειψε να γίνει στρατιωτική επέμβαση γιατί οι ΗΠΑ ήθελαν δήθεν να προστατέψουν το λαό από το Συριακό καθεστώς, όταν οι ισλαμιστές που υποστήριζαν και ενίσχυσαν με όπλα έσφαζαν κατά δεκάδες χριστιανούς.

«Αρκετά σύντομα θα εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές συμμορίες, οι οποίες έχουν διαπράξει θηριωδίες στο συριακό έδαφος στην διάρκεια των τριών τελευταίων ετών», αναφέρουν πηγές που επικαλούνται τις έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύμφωνά με τις ίδιες πηγές οι προσπάθειες που καταβάλλονται από ορισμένες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα από τη Σαουδική Αραβία, που προσπαθεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή αυτή χαρακτηρίζονται ως «προσπάθεια ανάστασης νεκρών».

Η «αλ Μανάρ» της Ιερουσαλήμ υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μυστικών υπηρεσιών και κανένα πλαίσιο διεθνούς μηχανισμού για την εκδίωξη των τρομοκρατικών συμμοριών για την εξάλειψή τους από το συριακό έδαφος. Παρά μόνο οι δυνάμεις του Άσαντ.

Οι συμμορίες αυτές ανησυχούν, ότι όταν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στη Συρία, θα είναι καταστροφικές για αυτούς και τους υποστηρικτές τους. «Ο Άσαντ είναι σε θέση να κερδίσει, όπως άλλωστε, εκτιμούν ακόμη και οι εχθροί του συριακού κράτους και του ιδίου», σημειώνει το δημοσίευμα.Ετικέτες