Βομβάρδισαν ορθόδοξη εκκλησία στο Σλαβιάνσκ – Σκοτώθηκε ένα κορίτσι

Loading...


H επιθυμία των κατοίκων του Slavyansk να εγκαταλείψουν την πόλη αυξήθηκε αφότου ένας πύραυλος χτύπησε μια ορθόδοξη εκκλησία στις 8 Ιουνίου στο Slavyansk δήλωσαν δυνάμεις της ρωσόφωνης αυτοάμυνας στο Interfax.

“Χθες μια οβίδα έπληξε την ορθόδοξη εκκλησία.Ένα άτομο σκοτώθηκε και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.Αυτό συνέβη την ημέρα της γιορτής της Αγίας Τριάδας όπου η πλειοψηφία των πολιτών ήρθαν για να προσευχηθούν» κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσόφιλης δύναμης στο Slavyansk την Δευτέρα. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη ολοένα και περισσότεροι πολίτες εκκενώνουν την πόλη αφού πλέον γι αυτούς “ούτε σε καταφύγιο ούτε στην εκκλησία θα σωθούν.”

“Έχουν σχηματιστεί εκ νέου ουρές αναμονής στα σημεία ελέγχου.Ο κόσμος εγκαταλείπει την πόλη αλλά ο στρατός τους έχει περικυκλώσει ” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος τύπου. (Interfax 09 /06/14)Στο twitter της η Paula Slier δημοσιογράφος του rt στις 8 Ιουνίου έγραψε : « Boμβαρδίστηκε μια ορθόδοξη εκκλησία κοντά στο Διοικητήριο της πόλης. Ένα κορίτσι σκοτώθηκε ».

Αντίστοιχες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδουν και άλλα ρωσικά μέσα : « Όλμοι έπληξαν το τρούλο της εκκλησίας στο κέντρο της πόλης του Sloviansk την οποία ελέγχουν οι άντρες της αυτοάμυνας της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk. Φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό του ναού ενώ μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο του 19 ου αι. Όπου σκοτώθηκε και ένα 5χρονο κορίτσι “δήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.Συνολικά σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι.(RIA Novosti ,pravoslavie.ru,RT)

Πορφύρης Δ – Σταφυλά Π 

das.jpg

 

das2.jpg