Ασπάστηκε τον Χριστιανισμό ο αδελφός του επικεφαλής του ΙΚΙΛ

Loading...


Ο αδελφός του επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας ισλαμιστών LIH (ΙΚΙΛ),ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη, αναφέρει το «al-Jazeera.»

Σύμφωνα με αναφορές από ΜΜΕ του Κατάρ ο Μοχάμεντ Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αδελφός του «χαλίφη»  του ΙΚΙΛ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αρνήθηκε το Ισλάμ και πίστεψε στον Χριστό.

 Η απόφαση αυτή  έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση στον αραβικό κόσμο: Ριζοσπάστε θεολόγοι έχουν δημοσιεύσει σχετική φετβά για εκτέλεση του αλ-Μπαγκντάντι «σε κάθε γωνιά του πλανήτη» για την «αποστασία».

Ο Πολιτικός αναλυτής Jim Sterne, ο οποιός για πολλά χρόνια, ερευνά τις δραστηριότητες των ηγετών του ΙΚΙΛ, σχολιάζει πως η απόφαση του Μοχάμεντ «δεν είναι ασυνήθιστη ή απροσδόκητη.»

Τα αδέλφια αλ-Μπαγκντάντι δεν είχε ειδωθεί εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, – λέει ο εμπειρογνώμονας. Μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, οι δρόμοι τους αποκλίνουν: ενώ ο Αμπού Μπακρ κατέφυγε στην στρατιωτική-τρομοκρατική επιχείρηση του, ο Μοχάμεντ βρέθηκε να κάνει τον μηχανικό πετρελαίου στο Τέξας. 

Ο Αδελφός του «χαλίφη» σήμερα ζει με την οικογένειά του με ένα ψεύτικο όνομα, στο πλαίσιο προγράμματος προστασίας.  Ετικέτες