Αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη – 50 τζιχαντιστές νεκροί

Loading...


Μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν σήμερα στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα -προπύργιο των ισλαμιστών- και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από το ΙΚ.

Ο αλ-Τζορούσι δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

«Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο», δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.

«Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών», δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. «Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50», πρόσθεσε.Ετικέτες